Söö ja sära
Ülle Hõbemägi

Saadaval siit

Raamat tervisest ja toitumisest naisele 40+.

Tervist toetavate eluviisidega naine läbib üleminekuperioodi reeglina palju väiksemate igapäevaelu häirivate sümptomitega.
Kui aga üleminekueaga seostatav probleemistik päevakajaliseks muutub, ei ole kunagi hilja teha
oma toitumises ja elukorralduses muutusi, sest hormonaalsed kõikumised toovad välja pisimagi
ebakõla, mis seni elu otseselt häirinud ei ole.
 

  Laste toitumine ja tervis
Toitumissoovitused Eesti toitumisterapeutidelt ja -nõustajatelt
Saadaval www. toitumisteraapia.ee

Autorid on nii Tervisekooli õpetajad kui ka praktiseerivad terapeudid ja nõustajad, kes jagavad teadusallikatel ja praktilisel kogemusel põhinevaid toitumissoovitusi, mis aitavad meie lastel terved olla ja terveks jääda. Tervislik toitumine on oluline igal eluetapil, ning sellega alustada pole kunagi liiga hilja, eriti tähtis on see juba lapsepõlves, et toetada eluaegsete tersvislike toitumisharjumuste väljakujunemist ja ennetada tulevikus kimbutada võivaid teviseprobleeme.
           
  Ajakiri Toitumisteraapia
(pildil nr 19)

Müügil Lehepunkti müügikohtades ja
www.toitumisteraapia.ee

Kodulehel üleval esimesed 10 numbrit TASUTA!
    GK. Kokaraamat
Anneli Kõiv ja Mari-Liis Ilover

Saadaval kirjastuse Varrak kodulehel

Esimene Eesti autorite poolt sel teemal kirjutatud raamat. Lisaks põhjalikule ülevaatele GK olemusest ja igapäevases toitumises rakendamisest sisaldab raamat üle 60 ahvatleva, tervisliku ja ülimaitsva retsepti.
           
  Toorsalatid
Toivo Niiberg


Saadaval www.toitumisteraapia.ee
    Maire Vesingi uus raamat sarjast  "Tervise hoidmise toidud" 2016
Saadaval www.toitumisteraapia.ee

Üle 80 retsepti sisaldav põhjalik kokaraamat on mõeldud kõigile, kes peavad loobuma igapäevases toidus lehmapiima ja gluteeni sisaldavatest toiduainetest. Raamatu autor Maire Vesingi õpetab igapäevaelus välja tulevasi kokki ning korraldab eritoitumise koolitusi, näiteks lapsdiabeetikute vanematele. Koostöös toitumisterapeut Annely Sootsiga valminud kokaraamat sobib nii neile, kes soovivad muuta oma toidulauda tervislikumaks, kui ka neile, kelle tervis ei luba sugugi tarbida gluteeni, laktoosi ja kaseiini, osa retsepte on ka ilma munata.  Lisaks retseptidele pakub raamat rohkesti kasulikku teavet toitumise abil tervise hoidmise kohta.
         
  Lihtsad smuutid
Erle Jõema & Külli Holsting

Saadaval www.toitumisteraapia.ee

Smuutid võivad olla suurepäraseks alguseks päevale, kergeks vahepalaks või treeningujärgseks taastumiseks. Lihtsalt valige endale meelepärased koostisained ning blenderdage valmis maitsev ja toitainetest pungil eine.

Raamatust leiate retseptid, mis on lihtsad ja pakuvad inspiratsiooni erineva kooslustega smuutide valmistamiseks.
  Sitsiilia köök, päikeseline Itaalia
Heret Pauskar & Lia Virkus

Saadaval www.toitumisteraapia.ee

Sitsiilia köök. Päiseseline Itaalia kokaraamat sai alguse ühe vahva Sitsiilia proua nonna Rosalba käsitsi kirjutatud imemaitsvatest klassikalistest Sitsiilia köögi retseptidest. Ta kogus kokku oma pere lemmikretseptid ning jagas  need oma nelja lapse peredele, et nemadki saaksid laias
ilmas elades häid Sitsiilia köögi hõrgutisi valmistada.

Pärast poolteist nädalat koos kokkamist, turgudel kolamist, kohalike toitude maitsmist ja nonna Rosalba nõuannete kuulamist saigi teoks raamat ehedast Sitsiilia köögist! Raamatus on üle 50 retsepti koduseid ja lihtsaid Itaalia köögi retsepte koos kaunite piltide-nõuannete-kommentaaridega
                                                                                
  D-vitamiini revolutsioon
Soram Khalsa

Saadaval www.toitumisteraapia.ee

Viimaste aastate jooksul avaldatud uurimuste tulemused on aga näidanud, et D-vitamiini vaegust on põhjust seostada ka 17 vähivormiga, näiteks rinna-, jämesoole ja eesnäärmevähiga. Lisaks sellele seostatakse D-vitamiini vaegust ka paljude teiste haigustega, nagu I tüübi diabeet, astma ning isegi gripi ja veel paljude teiste terviseprobleemidega.

Autor annab raamatus ülevaate D-vitamiini
kasutamise ja uurimise ajaloost, võimalustest, ülesannetest meie kehas, seostest erinevate haigustega, taseme mõõtmisest ja kasutamisest konkreetsete haiguste vältimiseks ja raviks.
  Oliiviõli - rohekuldne väärtuslik nektar
Heret Pauskar

Saadaval www.toitumisteraapia.ee

Kas teadsite, et extra virgin oliiviõli on üks kõige kasulikumatest õlidest, mida poeriiulilt leiab? Kas olete kuulnud, et kvaliteetne õli sobib peale salati ideaalselt ka kuumutamiseks ja praadimiseks? Kas loodate, et extra light oliiviõli annab vähem kaloreid ja on tervislikum? Kas arvate, et oliiviõli toodetakse pressides?

Kogemustele tuginedes kinnitavad ja selgitavad raamatu autorid põhjalikumalt teada-tuntud tarkusi ning lükkavad ümber paljud väärad väited. Lisaks hulganisti retsepte, milles troonib aukohal extra virgin oliiviõli, mida kasutatakse julgelt nii külmades roogades kui küpsetistes.
           
  Nõustamine ja läbipõlemise ennetamine nõustamistöös
Annely Soots

Saadaval www.toitumisteraapia.ee
 
  ETTA Retseptiraamat
Saadaval www.toitumisteraapia.ee
       
  Epilepsia ja toitumisravi
Sirli Kivisaar

Saadaval www.toitumisteraapia.ee





   Seto köök põlvest   
   põlve
   Laivi Mesikäpp &  
   Indrek Kivisalu


   Raamatus leidsid oma
   koha 20. sajandi
   esimesele poolele
   omaste traditsiooniliste
   Setomaalt, Meremäe
   
       
      piirkonnast pärinevate roogade retseptid.  Lisaks on veidi juttu ka seto söögi- ja joogikultuuri olemusest samal ajajärgul ning seto keelset toiduga seotud sõnavara.

Tasakaalu loovad vana ja uus retsept käsikäes ning jutustavad oma loo – mis oli ja milline on võimalus hoida esivanemate tarkust järgnevatele põlvkondadele. Uued, traditsioonilisele toidule tuginevad kaasaegsed lahendused, julgustavad traditsioone säilitama uue nurga alt – ikka selleks, et piirkonna toidukultuur ei kaotaks elujõudu hääbuvate teadmiste tõttu, sest alati ei osata või ei taheta väärtustada “vana” ja olemasolevat.

Raamatut saab tellida Tervise Maitsed kodulehelt.